SPOŠTOVANI ŽUPLJANI IN VSI KRAJANI PREVALJ!


Najprej vas lepo pozdravim!

V nekaj vrsticah vas želim seznaniti z župnijsko gradnjo versko-kulturnega objekta ob župnišču na Prevaljah in vas povabiti k sodelovanju v okviru vaših zmožnosti. Župnija je živ organizem. Za svoje delovanje potrebuje tako ustrezen kader kot primerno infrastrukturo. Pa to še zdaleč niso le župnik in župnijska pisarna ter eden borni prostor za vse župnijske dejavnosti. V tem oziru sodobnost nikakor ne more biti več v spregi s preteklostjo. Prevaljska župnija še ima lastnega župnika, čeprav mojih že minulih 70 let prepričljivo govori, da potrebe župnije in kraja presegajo moje moči. Aktivnost posameznikov in raznih skupin znotraj župnije pa dopolnjuje in nadgrajuje duhovniške omejenosti tako minulih let kot sedanjega trenutka. Prihajamo do spoznanja, da je skrb za župnijo skupinsko delo, ki vedno zahteva sodelovanje in povezovanje. Tako porajajoča župnija bo znova in znova žlahtnila kulturo kraja.

Odločitev za izgradnjo pastoralnih prostorov je predvsem dejanje upanja v ljudi, ki so pred nami; v obzorje njihovega življenja, v njihove možnosti, da bodo v duhu temeljnih človeških – krščanskih vrednot prispevali k humanizaciji družbe.

Finančna vrednost izgradnje v tej zloženki predstavljenih prostorov presega 500.00,00 EUR. Do sedaj smo uspeli urediti mladinski prostor in deloma tudi župnijsko dvorano. Skupaj z vsemi ljudmi dobre volje delim skrbi, kako vendarle zbrati toliko eurov. Prositi ni lahko dejanje. Prevaljska situacija me je nekako prisilila k ponižnosti, da vam priznam, kako zelo sem odvisen tudi od vas. K vsakemu izmed vas prihajam s spoštovanjem, razumevanjem pa tudi z upanjem, da boste pridali svoj prostovoljni dar za predstavljene namene. Od prav nikogar ne zahtevam ne kdaj in ne višino zneska, le priporočam se vaši zmožnosti; hkrati pa tudi razumem in sprejemam vaše morda drugačno prepričanje. Svoj dar, če se boste zanj odločili, lahko nakažete na:

Župnija Prevalje, Na Fari 44, 2391 Prevalje, TRR: SI 56 048700002867311 s pripisom: GRADNJA, ali ga osebno izročite v župnijski pisarni.


Z deli bomo nadaljevali že v mesecu marcu 2024. Poleg denarja bomo potrebovali tudi delovno pomoč raznoterih poklicev, kar bo gradnjo tudi pocenilo. Gospod Silvo Berložnik je sprejel koordinacijo prostovoljcev. Zato tudi posredujem njegov kontakt: GSM 031 336 750 ali mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Priporočam se vam, da v primeru vaše pripravljenosti pomagati, to sporočite kar njemu. Če pa boste prejeli njegov telefonski klic ali osebno povabilo, pa se mu velikodušno odzovite.


Simon Gregorčič v svoji pesmi Življenje ni praznik pomenljivo hrabri tudi vse nas takole:
»Ne plaši se znoja, ne straši se boja … Dolžan ni samo, kar veleva mu stan, kar more, to mož je storiti dolžan! Na delo tedaj, ker resnobni so dnovi, a delo in trud ti nebo blagoslovi!«.


Z lepimi pozdravi!
Franc Brglez, župnik

 

 

Župnija Prevalje

Na Fari 44, 2391, Prevalje, Slovenija (zemljevid)

TRR: SI56 048700002867311

Kontakt

Tel.: 02 824 02 21

GSM: 041 390 700 - Franc Brglez, župnik

E-pošta: zupnija.prevalje@gmail.com

Kontaktni obrazec

Župnijska pisarna

Odprta vsak dan po sveti maši. V nujnih primerih in za kakšno informacijo lahko vedno pokličete župnika Franca Brgleza na gsm: 041 390 700.